Kan data være en del af svaret?

Nu kan din virksomhed komme med et bud på, hvordan vi kan bruge data til at løse kommunernes udfordringer med klimasikring.

I Den Regionale Datahub er en række kommuner netop blevet enige om seks udfordringer indenfor klimasikring – og de seks udfordringer er blevet annonceret på comdia.dk og EU’s TED database. Virksomheder og andre med gode bud på, hvordan vi kan bruge data til at løse kommunernes udfordringer kan frem til den 17. januar indsende deres bud på løsninger. Herefter inviterer vi udvalgte virksomheder til en markedsdialog i løbet af januar 2019. Målet er, at vi kan indgå en Offentlig-Privat-Innovationsaftale med de virksomheder, som præsenterer de bedste bud på løsninger.

Og så skal vi i arbejdstøjet. Kommunerne og virksomhederne skal nu i fællesskab udvikle prototyper eller mock-ups på de løsninger, som kan være med til at løse de udfordringer, som kommunerne står overfor. Og derefter skal de testes og forhåbentlig er det løsninger, som kan skaleres til flere kommuner efterfølgende.

Du kan læse mere om de seks udfordringer og udbudsprocessen her >> 

 

De 6 udfordringer

De seks udfordringer er blevet udviklet på baggrund en række konkrete behov, som 12 kommuner i projektet har formuleret – blandt andet bedre registrering af LAR-anlæg, overblik over vand under skybrud på tværs af kommunegrænser og bedre involvering af borgere i forbindelse med klimasikring.

Formålet med arbejdet er at bruge data til at finde nye svar på kommunernes udfordringer. Det er derudover et mål med projektet Den Regionale Datahub, at det offentligt-private innovationssamarbejde omkring de enkelte udfordringer skal give bedre indsigt i, hvilke data kommunerne kan få værdi ud af at skabe og dele på tværs.

Du kan læse mere om projektet Den Regionale Datahub her >>