Arrangement: De gode løsninger skal skaleres

Invitation til innovation – Nu skal de gode løsninger skaleres

20 kommuner bakker allerede op om projekt, der udvikler brugen af data til intelligent byudvikling.

 

Stigende trængsel på vejene, flere folk i byerne og et klima, der forandrer sig, er blandt de store udfordringer, som danske kommuner er i gang med at finde løsninger på.

Den 30. september åbnes dørene til Innovationsdag med Markedsplads og Debat hos Gate 21.  På Markedspladsen vises og drøftes de 12 prototyper, som er udviklet i projektet. Prototyperne er indenfor områderne: Mobilitet, Klimasikring og Driftsoptimering.

Prototyperne er udviklet i et tæt samarbejde mellem leverandører og kommuner. Resultaterne er overbevisende. Styregruppen bag Den Regionale Datahub anbefaler, at de bedste prototyper skaleres – til gavn for flere kommuner, hvor de kan bidrage til at løse lokale problemer.

Projektet, som er sponsoreret af Region H og 10 kommuner langs den kommende letbane, adresserer desuden en række vigtige spørgsmål om udnyttelse af data til konkrete løsninger på reelle problemer, blandt andet om etablering af tværgående datasamarbejde, læringsforsøg, vægtning af processer mv.

Den 30. september inviteres alle kommuner på Sjælland til Innovationsdag med Markedsplads og Debat om skalering af løsninger, fortsat samarbejde og vidensdeling i kommunerne.

Mandag den 30. september, Konference kl. 14:00 – 15:30, Markedsplads kl. 12:30-14:00 og 15:30-17:00

PROGRAM:

Markedsplads

12.30-14.00 De 12 prototyper udstilles og demonstreres. De involverede kommuner og leverandører er tilstede – klar til at demonstrere og svare på spørgsmål.

Kaffe mv.

Mødeprogram

14.00-14.10 Velkommen. Ved Poul Erik Lauridsen, Direktør Gate 21

14.10-14.30 Den Regionale Datahub. Dataprojekter, der kan skaleres og skabe værdi for kommuner og virksomheder og samtidig øge borgernes livskvalitet. Ved Morten Winge Kommunaldirektør Tårnby Kommune og formand for styregruppen.

14.30-15.10  Paneldebat. Samarbejde og skalering af konkrete løsninger og mulige nye samarbejdsflader. Hvordan gør vi?

Paneldeltagere: Maj Green, By og Miljødirektør Gladsaxe Kommune. Kristine Klæbel, Centerchef Teknik og Miljø, Guldborgsund Kommune. Marie Gottlieb Danneskiold-Samsø, IT & Digitaliseringschef, Vallensbæk Kommune. Iben Koch, Formand for GeoØst og Teknisk Direktør, Rudersdal Kommune.

15.10-15.25  Derfor iværksatte Region H projektet og støtter dets fortsættelse. Ved Diana Arsovic Nielsen, Direktør, Center for Regional Udvikling, Region H.

15.25-15.30  Afsluttende bemærkninger.

Markedsplads

15.30-17.00 Markedspladsen åbner igen med mulighed for at se de 12 prototyper og stille spørgsmål.

Let buffet

DELTAGELSE:

Mødet henvender sig primært til kommunaldirektører, tekniske direktører, politikere, centerchefer og fagchefer indenfor mobilitet, klimasikring og drift. Markedspladsen er åben for alle.

TILMELDING

Tilmeld dig nu til den 30. september 2019

… Og har du lyst til forinden at høre mere om nogle af de resultater, Den Regionale Datahub har skabt inden for mobilitet, klimasikring eller driftsoptimering, så tøv ikke med at kontakte Lise Søderberg, seniorprojektleder for Den Regionale Datahub på lise.soederberg@gate21.dk eller 2125 1426.

STED

Gate 21
Liljens Kvarter 2
2620 Albertslund